اخذ تائیدیه آتش نشانی

مقدمه:

آتش سوزی حادثه ناگواری است که هر روزه بسیاری از ساختمان ها اعم از مجتمع های مسکونی، اداری، کارخانجات و … را به کام خود می کشد و گسترش آن همگام با گسترش صنعت و شهرسازی پیش می رود، از سوی دیگر، رشد جمعیت و مهاجرت به شهرها باعث گسترش شهر و روی آوردن افراد به ساختمان های بلند و متراکم می گردد. حادثه آتش سوزی در چنین ساختمان هایی می تواند عواقب وخیم و خسارات جانی فراوانی را به همراه داشته باشد. آمارهای منتشر شده از سوی مراکز ذی صالح، حاکی از آن است که سالانه، مقادیر فراوانی از سرمایه های کشور بر اثر سوانحی از قبیل سیل، زلزله و آتش سوزی از بین می رود و به موازات آن، رقم عمده ای از نیروهای انسانی و امکانات کشور جذب مناطق آسیب دیده می شود که به بازسازی فوری نیاز دارند، و انسانهای بی گناهی که در اینگونه حوادث جان خود را از دست می دهند. علاوه بر آن، زندگی شهری به شیوه امروزی به خصوص در شهرهایی که اغلب بدون رعایت مقررات ایمنی گسترش یافته اند، علاوه بر بروز مشکلات، تغییرات و تحولات اساسی در الگوهای کار و زندگی انسانها گردیده است. رواج استفاده از مصالح و وسایل سوختی، وسعت و ارتفاع بیش از پیش بناها و بسیاری از عوامل دیگر، جملگی باعث افزایش ضریب خطر و متعاقب آن، آتش سوزی و گسترش خطرات در ساختمان ها شده است. در عین حال، با نگاهی به شاخص های رشد و توسعه اقتصادی می توان دریافت که سرمایه گذاری در بخش مسکن، همواره سهم چشمگیری از تولید ناخالص ملی کشور را به خود اختصاص داده و مساله ایمنی بناها چه از نظر ابعاد فرهنگی و اجتماعی و چه از دیدگاه حفظ سرمایه های ملی کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

تائیدیه آتش نشانی چیست؟

تائیدیه آتش نشانی، گواهی سازمان آتش نشانی هر شهر مبنی بر طراحی، اجرا و نگهداری صحیح سیستم ­های ایمنی طبق دستورالعمل آتش نشانی است که برای پایان کار ساختمان (اخذ سند شهرداری) و یا تمدید مجوز واحد صنفی مربوط به هر کسب و کار مورد نیاز است.

سیستم­ های ایمنی در این تعریف شامل سیستم­ های اعلام حریق، سیستم ­های اطفا حریق، سیستم ­های مدیریت و کنترل دود پارکینگ ­ها، سیستم ­های فشارمثبت، امور ابنیه و معماری و سیستم ­های جانبی می ­باشد.

هدف از اخذ تاییدیه آتش نشانی ، فراهم کردن محیطی با ضریب امنیت بالا در مقابل پیشگیری با حوادث میباشد. در حوزه ساختمانهای نوساز آتش نشانی ،شرکتهای مجری آتش نشانی را معرفی و با آموزشهای مداوم شرکت های مجری سیستم های اطفا حریق نسبت به بالا بردن سطح اطلاعات پیشگیری و ایمنی آنها اقدام می نماید. شرکتهای پیمانکار آتش نشانی در راستای مشاوره ،نصب ،اجرا و اخذ تاییده از سازمان آتش نشانی اقدام مینمایند. نصب سیستم اعلام حریق و اطفا حریق از اهم فعالیتهای آنان می باشد. توصیه می شود سازندگان عزیز در ابتدای شروع فعالیتهای ساختمان از شرکت های مجری آتش نشانی که دارای تاییدیه آتش نشانی می باشند یک شرکت تاییدیه دار را به عنوان مشاور انتخاب و با توجه به الزامات واستانداردهای اداره آتش نشانی اقدام ساخت نمایند. ابنیه مورد ساخت ساز نیز باید از لحاظ ایمنی، شرایط امن را لحاظ نمایند.

کدام ساختمان ها نیاز به دریافت مجوز آتش نشانی دارند؟

بر اساس مقررات و قوانین شهرسازی همه ساختمان‌ها باید نسبت به ایمن‌سازی و اخذ تأییدیه از سازمان آتش نشانی باید اقدامات لازم را انجام بدهند. وجود سامانه تهویه پارکینگ، سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق در تمامی ساختمان‌ها لازم است اما ممکن است که در شهرهای مختلف قوانین و ضوابط مختلفی وجود داشته باشد. در هرکدام از ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی باید استانداردهای لازم است رعایت شود که شامل مواردی همچون رعایت ضوابط ایمنی در معماری، سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق، سیستم اگزاست و … هستند. تمامی این تأییدیه‌ها باید قبل از پایان کار پروژه انجام شود و توسط کارشناسان آتش نشانی تائید گردد.

Scroll to Top